De 5 duurste te koop staande villa’s in de gemeente Ede

Binnenzwembad van de villa aan de Goorsteeg in Lunteren.
Binnenzwembad van de villa aan de Goorsteeg in Lunteren. © Eigenfoto

Altijd al zwembad, jacuzzi en bruine kroeg in kelder willen hebben? Dan is deze Lunterense villa jouw kans

5 DUURSTE VAN EDEEDE – Op zoek naar een paleis met binnenzwembad, jacuzzi, bruine kroeg en toren? Dan voldoet de villa met de hoogste vraagprijs, een schamele 2,6 miljoen euro, op huizenverkoopwebsite Funda.nl in Ede helemaal aan jouw verwachtingen. De vijf duurste paleizen in de gemeente op een rij.Redactie 23-08-21, 13:32 Laatste update: 27-08-21, 13:05

1 Vrijstaande villa in Lunteren: 2,6 miljoen euro

Een lange oprijlaan leidt vanaf de Goorsteeg naar een gerenoveerde villa in het ‘Lunterse Buurtbos’. Van buiten valt de achthoekige toren op; het hart van het gebouw met een woonoppervlakte van 483 vierkante meter, dat twee vleugels met elkaar verbindt.

De villa aan de Goorsteeg in Lunteren.
De villa aan de Goorsteeg in Lunteren. © Eigen foto

Binnen springen de bruine kroeg, compleet met landelijke uitzichten door geschilderde ramen, een zwembad en jacuzzi in het oog. In één van de twee badkamers zit bovendien een sauna. Achter de dubbele garagedeuren kun je al jouw vier auto’s kwijt.

2 Historische villa in Bennekom: 2,275 miljoen euro

Wie de portemonnee trekt voor Oud Vossenhol in Bennekom koopt een villa waar de historie van afdruipt. Prins Bernhard opende daar in 1938 een Johanniter ziekenhuis. Dat deed tot 1957 dienst. Daarna diende het pand als gezinsvervangend tehuis voor jonge gehandicapte vrouwen. De villa is bovendien het eerste gemeentelijk monument van Ede (1984). De huidige bewoners restaureerden het pand en inmiddels is het een rijksmonument.

Villa Oud Vossenhol in Bennekom staat te koop.
Villa Oud Vossenhol in Bennekom staat te koop. © Eigen foto

Het huidige gebouw stamt uit 1912 en is ontworpen door architect B.J. Ouëndag, ex-compagnon van H.P. Berlage. In het klassiek ingerichte pand zit een prachtige houten trappartij. Maar wie de benen rust wil geven kan ook voor de lift kiezen. Drie auto’s kunnen in de garage, de vierde moet je dus op de oprit kwijt.

Villa Oud Vossenhol in Bennekom staat te koop.
Villa Oud Vossenhol in Bennekom staat te koop. © Eigen foto

3 Droomplek op de Veluwe: 1,85 miljoen euro

De eerste zin van de advertentietekst spreekt tot de verbeelding: ‘De droomplek op de Veluwe!’ De ligging van het landhuis met rieten dak aan de rand van de Ginkelse heide is dan ook bijzonder. Maar de bewoners kunnen de vele wandelaars in het populaire natuurgebied makkelijk ontlopen in de eigen natuurtuin van 1,1 hectare.

Dit landhuis aan de rand van de Ginkelse heide staat te koop.
Dit landhuis aan de rand van de Ginkelse heide staat te koop. © Eigen foto

Het pand zelf is in 1915 gebouwd als daglonerswoning en in 2007 compleet verbouwd. Achter de woning staat een grote vrijstaande schuur met brede deuren. Uit de advertentietekst blijkt dat er twee voertuigen in de garage passen. Vanwege de grote deuren behoort het stallen van een tractor ook tot de mogelijkheden. De schuur kan ook tot paardenstal worden omgebouwd.

4  Landhuis La Strada: 1,83 miljoen euro

Architect F. de Vries ontwierp aan de Stationsweg in Ede landhuis La Strada, omringd door een parktuin met zwembad. De tuin van 4000 vierkante meter wordt automatisch beregend met water uit eigen bron; dat scheelt wat werk en kosten. Een rondje isoleren kan geen kwaad; het pand heeft energielabel F. 

Landhuis La Strada aan de Stationsweg in Ede staat te koop.
Landhuis La Strada aan de Stationsweg in Ede staat te koop. © Eigen foto

De villa uit 1955 heeft een woonoppervlakte van 333 vierkante meter. In de ruime kelder zit onder meer een wijnkelder. In de garage is plek voor twee voertuigen.

5 Moderne villa: 1,65 miljoen euro

Deze moderne villa uit 2002 aan de Heidehoek in het buitengebied van Ede ligt op een perceel van meer dan 8.000 vierkante meter. In de advertentietekst worden de uitzichten vanuit het landhuis op de omliggende landerijen geroemd.

Deze villa op De Heidehoek in Ede staat te koop.
Deze villa op De Heidehoek in Ede staat te koop. © Eigen foto

De villa is met zijn eigen weiland uitstekend geschikt voor paardenliefhebbers. Voor moderne paardenkrachten is er voldoende stallingsruimte. Naast de garage onder het woonhuis, biedt ook nog een vrijstaande garage een overdekte parkeerplaats. 

Bron: AD.nl